Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

υλικά:

1 φλ ελαιόλαδο

2 φλ σιμιγδάλι ψιλό

3 φλ ζάχαρη

4 φλ νερό

1 ξυλάκι κανέλλας

100 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα


Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ανακατεύουμε το λάδι με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ώστε να καβουρντιστούν και

το σιμιγδάλι να πάρει χρώμα.

Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με την ζάχαρη και την κανέλλα, ώστε να γίνει ελαφρύ σιρόπι.

Με μια μεγάλη κουτάλα ρίχνουμε πολύ προσεχτικά το σιρόπι στο σιμιγδάλι , αφού πρώτα βγάλουμε το ξυλάκι της κανέλλας.

Ανακατεύουμε ώστε το μείγμα μας να πήξει.

Μεταφέρουμε τον χαλβά σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά.


Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλλα.



          καλή μας όρεξη