Φακές ψιλές (για 2 άτομα υπολογίστε 250 γρ)
3 σκελίδες σκόρδο
ντομάτα σάλτσα
1 φλιτζάνάκι του καφέ λάδι
1 φύλλο δάφνης
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
νερό
Πλένουμε 3-4 φορές τις φακές.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα μας
πιο κάτω από την μέση με νερό, την βάζουμε στο μάτι σε δυνατή φωτιά και
προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα σκόρδα, την δάφνη και τις φακές.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, προσέχοντας να υπάρχουν
αρκετά υγρά στην κατσαρόλα .
Προσθέτουμε το αλάτι.
Δοκιμάζουμε αν έβρασαν, αν όχι συμπληρώνουμε με λίγο νερό,
αν είναι έτοιμες βάζουμε την σάλτα ντομάτας.
Αφήνουμε για 2 λεπτά να βράσει η ντομάτα και προσθέτουμε το
λάδι στο τέλος.
Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε για ένα λεπτό στο μάτι την
κατσαρόλα.
Όταν την σερβίρουμε, στο πιάτο, ρίχνουμε στις φακές μας, λίγο ξύδι από πάνω.
καλή μας όρεξη