Υλικά:
3-3.5 φλυτζ. αλεύρι (τα 2 φαρίνα ολικής, το υπόλοιπο για όλες τις χρήσεις)
2 αυγα
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μαργαρίνη-καλαμποκέλαιο (όχι ελαιόλαδο για να μην αφήνει την έντονη μυρωδιά του)
1κ. γλ σόδα
1κ. γλ κανέλα
1κ. γλ κακάο
χυμό από 2 μανταρίνια και το ξύσμα του
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη κ στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά κ το χυμό.
Βάζουμε στην συνέχεια την σόδα, την κανέλα, το κακάο και το ξύσμα κ στο τέλος το αλεύρι κουταλιά κουταλιά.
Λαδώνουμε την φόρμα μας κ ρίχνουμε το μείγμα από το μίξερ.
Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο την φόρμα, στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 50 λεπτά...
Καλή μας όρεξη...
Στην διπλανή έκδοση του κέικ, απλά το συμπλήρωσα με κομμάτια από βρασμένα κάστανα και σταγόνες σοκολάτας
και 5 επιπλέον κουταλιές κακάο....