Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Σπιτικό ζυμωτό ψωμί.

Υλικά για το ψωμί:

500 γρ Αλεύρι (τύπου 550 - 70%)
        ή (τύπου 405 - Π )
        ή για όλες τις χρήσεις
μπορείτε να βάλετε και καλαμποκάλευρο
          ή ζέας
1 φακελάκι μαγιά
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
320 γρ χλιαρό νερό

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, ζυμώνουμε την ζύμη μας καλά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Λαδώνουμε την φόρμα μας και βάζουμε μέσα την ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος.
Την σκεπάζουμε με πετσέτα βρεγμένη,με χλιαρό νερό και πολύ καλά στυμμένη. 

Αφήνουμε τη ζύμη για μια ώρα να φουσκώσει μέσα στη φόρμα της, την οποία πρώτα την έχουμε λαδώσει ελαφριά.
Πριν βάλουμε την φόρμα στο φούρνο την δροσίζουμε με λίγο νεράκι.
Ακολούθως βάζουμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αυτή η ποσότητα ζύμης χρειάζεται περίπου σαράντα πέντε λεπτά να ψηθεί, ανάλογα με τον φούρνο μας.



Καλή μας όρεξη...