Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Καγιανάς ή Στραπατσάδα (Αυγά με ντομάτα)

Υλικά:
2 αυγά
2 ντομάτες (ώριμες)
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη φέτα (δεν είναι απαραίτητο)

Τρίβουμε τις ντομάτες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ελαφρώς ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι.
Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, ανάλογα με το ζουμί που έχουν οι ντομάτες, σε μέτρια φωτιά και προσέχουμε να μη  μας στεγνώσει η ντομάτα.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας το μείγμα του αυγού να πάει παντού, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις απαλά.
Δε θέλουμε ο καγιανάς να γίνει μικρά ψίχουλα - αντίθετα θέλουμε μεγαλύτερα, αφράτα κομμάτια.

Ψήνουμε περίπου δέκα λεπτά (όσο περίπου μια ομελέτα) προσέχοντας να μην έχει πολλά ζουμιά όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Στο τέλος προσθέτουμε, αν θέλουμε, τρίμμενα κομμάτια φέτα.




        καλή μας όρεξη