Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μάσκο με κοτόπουλο (Κοζανίτικο φαγητό)

Υλικά
μισό κοτόπουλο
χυμό από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας αλέυρι
2 κουταλιές βούτυρο
1 αυγό
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Βράζουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά.

Κρατάμε τον ζωμό από το κοτόπουλο και σε ένα βαθύ τηγάνι, τηγανίζουμε το βρασμένο κοτόπουλο με το βούτυρο μας, γυρνώντας το συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα.

Βγάζουμε το τηγανισμένο πια κοτόπουλο από το τηγάνι.

Τρίβουμε στον τρίφτη το σκόρδο.
Χτυπάμε ελαφρά το αυγό.

Προσθέτουμε το αλεύρι στο τηγάνι που κάναμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με τον ζωμό από την κότα (αν έχουμε πολύ ζωμό δεν τον βάζουμε όλο για να μην μας γίνει νερουλό το φαγητό, υπολογίστε περίπου ένα ποτήρι του νερού ζωμό).

Ανακατεύουμε συνέχεια, στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει (όπως η μπεσαμέλ).


Τοποθετούμε στο πιάτο μας κομμάτια από το κοτόπουλο και συνοδεύουμε με το μάσκο.

Τρώγεται ζεστό.


Καλή μας όρεξη.