Υλικά
2 κιλά κρεμμυδάκια πολύ μικρά για στιφάδο
1/2 κιλό μοσχάρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι του καφέ ξύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι νερό
2 φύλλα δάφνης
3 γαρυφαλλάκια
κόκκους μπαχάρι
κόκκους πιπέρι
σάλτσα ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Από το προηγούμενο βράδυ, έχουμε
βάλει τα κρεμμυδάκια σε μια λεκάνη με νερό.
Καθαρίζουμε προσεκτικά τα
κρεμμύδια, χωρίς να κόψουμε τη βάση τους και μας διαλυθούν στο βράσιμο.
Βάζουμε την κατσαρόλα στο
μάτι και τοποθετούμε μέσα τα μεγαλύτερα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε πάνω τους τα
κομμάτια από το μοσχάρι και όλα μας τα υλικά...
ΝΑΙ όλα και το αλάτι και το
πιπέρι κ τα μπαχάρια μας κ την σάλτσα κ το λάδι κ το ξύδι κ το νερό. Όλα...
Συμπληρώνουμε με τα
υπόλοιπα κρεμμυδάκια.
Ανάβουμε σε δυνατή φωτιά
να πάρει μια βράση.
Δεν ανακατεύουμε καθόλου
το φαγητό, μόνο το κουνάμε μαζί με την κατσαρόλα πέρα-δώθε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και
το αφήνουμε μέχρι να γίνουν τα κρεμμυδάκια.
Ελέγχουμε, εάν χρειαστεί για
νερό και προσθέτουμε.
Καλή μας όρεξη.